Het definitief ontwerp voor beweegcentrum Formupgrade in Arnhem is afgerond en de omgevingsvergunning aangevraagd. Het ontwerp van Factor Architecten biedt ruimte aan diverse fitnessruimtes, groepszalen, fysiotherapie en leefstijlcoaches. Ondernemer Thomas Verheij, initiatiefnemer van dit vernieuwende gezondheidsconcept met drie vestigingen in verschillende Arnhemse wijken, zet zich in om sport en bewegen juist in achterstandswijken te stimuleren. De nieuwbouw in Malburgen gaat met ruim 1.800 m2 betaalbaar begeleid sporten voor een grote groep Arnhemmers toegankelijk maken.

Samen met buurtbewoners en partners

Factor Architecten is vanaf de eerste haalbaarheidsstudies bij het project betrokken. Samen met Formupgrade bedachten de ontwerpers een ingenieus ontwikkelproces, dat moet zorgen voor een betaalbaar gebouw met een zo kort mogelijke bouwtijd. In het proces is veel ruimte voor samenwerking met partners en buurtwoners. De gemeente, het gemeentelijke ‘team leefomgeving‘ en Sportbedrijf Arnhem, exploitant van het naastgelegen zwembad, maar ook buurtbewoners spraken mee over het ontwerp, de inpassing in de omgeving en het te volgen proces. Het project sluit in de toekomst naadloos aan bij de buitenruimte in het Olympusgebied, die wordt heringericht om sport in de openbare ruimte te stimuleren.

Bouwteam zorgt voor efficiënt ontwerpproces

Belangrijk voor het gewenste efficiënte en snelle proces van idee tot uitvoering is de goede samenwerking met de beoogde aannemer. Op basis van het voorontwerp en een uitgebreide lijst van technische eisen is aannemer Kuiper Arnhem Bouw en Ontwikkeling geselecteerd als bouwteampartner. Het definitieve ontwerp is in het bouwteam met Kuiper Bouw en de constructeurs van IA Bouwkunde verder ontwikkeld. Zo is geborgd dat de gewenste bouwsnelheid en de technische kwaliteit binnen een beperkt budget haalbaar blijven.

Lees meer over de nieuwbouw van Formupgrade in De Gelderlander van 16 juli 2018.