Op vrijdag 23 november is Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep geopend door minister Slob van Onderwijs en Cultuur. Twee jaar geleden zijn de Wezepse Oranjeschool en de Goede Herderschool gefuseerd. Bij de druk bezochte opening werd vol overgave het nieuwe, gezamenlijke schoollied gezongen. Trotse docenten gaven rondleidingen door het gebouw. Met name de functionaliteit, het vele daglicht en het goede binnenklimaat van de nieuwe ruimtes werden benadrukt. Bram van Oosteren, architect bij Factor Architecten, maakte het ontwerp voor De Schaapskooi en bleef tot aan de oplevering nauw betrokken.

Het kindcentrum heeft een levensbeschouwelijke identiteit en een duidelijke relatie met de naastgelegen kerk. Deze relatie is in de architectuur tot uitdrukking gebracht. Het volume op de verdieping verwijst in zijn vorm en verhouding naar de naastgelegen kerk met haar geknikte dak. Het kindcentrum en de kerk vormen samen een ensemble. De gevel van de 2e bouwlaag wordt uitgevoerd in geveldelen van houtcomposiet. Door te variëren in de kleur van deze delen ontstaat er een speelse gevel. Grote ramen in deze gevel zorgen voor ruime daglichttoetreding in de lokalen.

In het kindcentrum zijn basisschool De Schaapskooi, kinderopvang ROMI, Stichting De Akker, Dyslexiepraktijk Esther Molema, Kinderoefentherapie Intraverte en in het nieuwe jaar Kinderfysiotherapie MOOR Kids gevestigd. Het gebouw bevordert de samenwerking tussen de gebruikers en er is een sfeervolle ruimte voor ontmoeting.