Op zaterdag 15 februari is tijdens de Open Dag de uitbreiding van het Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) op feestelijke wijze geopend. SSgN schenkt veel aandacht aan cultuuronderwijs en is daarom uitgebreid met een écht theater. De bouw van het theater was onderdeel van de herinrichting van de hele creatieve vleugel. Met de herinrichting en het nieuwe theater kan het SSgN haar leerlingen nóg beter drama-onderwijs bieden. Factor Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Van de Water Bouw heeft het plan gerealiseerd. De uitbreiding is de dag voor de open dag opgeleverd.

Eén creatieve vleugel

Tijdens de Open Dag is er enthousiast op de nieuwe vleugel gereageerd. Over zowel de nieuwe theaterzaal als de herindeling van de creatieve afdeling waren zowel de docenten als de bezoekers van de open dag positief. Met de herinrichting van de creatieve vleugel zijn de drama-onderwijsruimten verbonden met het handvaardigheiddomein. De verbinding wordt als zeer positief beschouwd. Binnen de bestaande betonnen structuur is op het niveau van de kelder een lichte, ruime leeromgeving ontstaan. Rondom een centraal plein zijn studio’s geplaatst waar leerlingen in kleine groepen zelfstandig kunnen oefenen en is er een oefenlokaal.

Verbinding door transparant element

De nieuwe theaterzaal vormt een subtiele uitbreiding van het bestaande schoolgebouw. Een transparant element verbindt de vleugel met het bestaande gebouw. Het patroon op de gevel is een verwijzing naar de dynamiek binnen.