Het MaasWaal College aan de Oosterweg in Wijchen verbouwt deze zomer haar leerpleinen. In 2008 is de VMBO school gebouwd naar een ontwerp van Factor Architecten en nu  is Factor Architecten gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de herinrichting van de leerpleinen.

Werkplekken voor individueel studeren of samenwerken in groepen

Op de leerpleinen maken de tafels waarop jarenlang vast pc’s opgesteld stonden plaats voor moderne studiegebieden. De leerpleinen worden voorzien van verschillende soorten werkplekken, geschikt voor individueel studeren of juist samenwerken in groepen. Het meubilair is maatwerk en met zorg uitgewerkt door Factor Architecten. Elk leerplein wordt gebruikt door een specifieke vakgroep. De inrichting van de leerpleinen is tot stand gekomen in overleg met de vakgroepen zodat zij voorzien in de specifieke behoeften. Door plafondhoge wallprints krijgt elk leerplein een eigen uitstraling, passend bij het vak. Eén van de pleinen is ingericht als studiecentrum. Hier kunnen leerlingen zelfstandig in alle rust werken.

Oplevering in augustus

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Elk (bouwkundig), Weko Interieurbouw (interieur en meubels) Romijnders (W-installaties), Wesso (E-installaties). Afgelopen week is de bouw gestart en de eerste resultaten zijn al zichtbaar. Het werk wordt naar verwachting in augustus opgeleverd. Met de start van het nieuwe schooljaar zijn de leerpleinen van het MaasWaal College klaar voor gebruik.