Factor Architecten heeft de architectenselectie voor de nieuwbouw van IKC de Wiekslag/Wereldwijzer in Duiven gewonnen. Basisscholen De Wiekslag en De Wereldwijzer gaan in het IKC verder als één basisschool. Ook kinderopvangorganisatie Puck&Co, die op dit het bestaande gebouw deelt met De Wiekslag, zal weer een plek krijgen binnen de nieuwbouw. Het nieuwe IKC komt op de prachtige groene locatie grenzend aan het Droo-park die veel kansen voor het ontwerp biedt. Zowel de visie op de landschappelijke inpassing als op onderwijskundig- en technisch gebied viel bij de jury in de smaak. In opdracht van Liemersnovum zal Factor Architecten de komende tijd aan de slag gaan met het ontwerp.

Ambitie
In het nieuwe IKC zullen de school en de kinderdagopvang hun samenwerking nog verder uitbouwen. Het doel is om een Energie Neutraal Gebouw te realiseren dat voldoet aan Frisse Scholen Klasse B. In het ontwerptraject wordt samengewerkt met SBM die verantwoordelijk is voor het bouwmanagement.