Aan de rand van het dorp Nieuw-Lekkerland wordt gebouwd aan het nieuwe drinkwaterzuiveringsstation voor Oasen drinkwater. De nieuwbouw vervangt een verouderd station dat inmiddels is gesloopt en zal de regio de komende decennia van onberispelijk drinkwater voorzien. Het zuiveringsstation wordt gebouwd door ADS Groep. Factor Architecten heeft de architectonische verschijningsvorm ontworpen.

Het gebouw krijgt vorm
Nu de staalconstructie zo goed als klaar is en de eerste gevelpanelen zijn gemonteerd, begint het gebouw al echt vorm te krijgen. De grote gevelopeningen in de voorgevel zijn ook zonder de puien al goed zichtbaar. De komende maanden zal het zuiveringsstation nog meer expressie krijgen. Door onder andere het plaatsen van houten elementen op de gevel maakt het gebouw een beweging van dorp naar het omliggende polderlandschap.