Gelegen op het door Factor ontworpen Dormio Resort Maastricht is vanaf heden ook een uitgebreide wellness te bezoeken. Het architectonisch ontwerp van de wellness is door Zweede Architectuur en Factor Architecten vormgegeven. Het interieur is naar ontwerp van King Kongs, volledig uitgewerkt door Factor Architecten. Een zestal verschillende sauna’s zijn langs een lang perron gesitueerd. Dit perron ligt als een U-vorm rond een tuin, waarin het buitenzwembad en de ligweide zich bevinden. Een ruim en luxe restaurant vormt samen met de overdekte opgietcabine het sluitstuk van deze omsloten tuin en geven het buitenterrein de juiste graad aan privacy.

Na binnenkomst worden bezoekers via een trap als een gewelf naar de kleedkamers geleid. Zo blijft de gehele benedenverdieping bestemt voor de baden en sauna’s. Wel bevinden zich op de verdieping de beautysalons, massageruimten en een riant dakterras.

Via een grote vide dompelt de gast zich onder in een gevarieerd aanbod aan sauna’s en baden. Elk bad en sauna heeft een eigen identiteit gekregen en biedt steeds een andere manier ontspannende warmte aan. Van zoutkristal tot haardvuur en van natuur tot dompelbad.

Alle ruimtes worden visueel met elkaar verbonden door een doorlopend houten plafond. Het is het verbindende element dat alle losse functies bij elkaar brengt. Zachte tinten en kleuren ondersteunen de aanwezige serene sfeer. De enorme vrij gevormde openhaard, die midden in het restaurant staat, vormt het pronkstuk dat de serene ervaring compleet maakt.

Adjunct directeur Mark van Westerlaak verteld in de nieuwste editie van Industriebouw over het ontwerp!