De Multifunctionele Accomodatie (MFA) gelegen in het hart van Heijen, die onderdak biedt aan Gemeenschapshuis d’n Toomp, kinderopvang Madelief Kindercentrum, Basisschool De Heggerank en Gymzaal Heijen beheerd door YASK (onderdeel van Vebego), wordt vernieuwd. Zowel functioneel als qua uitstraling zal het bestaande gebouw worden verbeterd. Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad van Gemeente Gennep toegezegd extra te investeren zodat het MFA Heijen nog verder kan worden verduurzaamd om zo de energierekeningen van alle gebruikers verder te beperken. 

Wanddoorbraken verbinden functies

Er is bij de planvorming ingezet op het multifunctioneler maken van het gebouw. Met wanddoorbraken op verschillende plekken worden ruimten samengevoegd en zijn zij dankzij flexibele wanden multifunctioneler inzetbaar. Tussen De Heggerank en Gemeenschapshuis d’n Toomp wordt een verbinding gemaakt. Onderdeel van het plan is de recent uitgevoerde transformatie van de peuterspeelzaal naar een complete kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Een lagere energierekening

De MFA wordt multifunctioneler én duurzamer. De delen van bestaande gebouw is gerealiseerd in diverse tijdsperioden. In 2014 is Basisschool De Heggerank verduurzaamd. In 2023 zullen de overige delen van het gebouw worden geïsoleerd en installatietechnisch vernieuwd waardoor de energiekosten flink terug kunnen worden gebracht. De complete uitstraling van de MFA Heijen wordt verbeterd. MFA Heijen gaat met het doortrekken van de kleurstelling van Basisschool De Heggerank naar de rest van het gebouw, één uitstraling krijgen. De entree van Gemeenschapshuis d’n Toomp wordt ingeleid door horizontale houten delen van de houtsoort Ayous aan te brengen op het hellende vlak. Nieuw is dat de delen van het gebouw met een gesloten karakter, zoals de bergingen en de gymzaal, volledig fris grijs worden gemaakt. Hierdoor krijgt het langgerekte gebouw een moderne uitstraling en is de structuur van het gebouw weer leesbaar.

Uitvoering in 2023

De uitvoering van de werkzaamheden aan de gevel zal grotendeels in het nieuwe jaar plaatsvinden. De verwachting is dat in de zomer van 2023 alle werkzaamheden zijn uitgevoerd en Heijen plezier heeft van haar gemoderniseerde MFA. Het ontwerp is ontwikkeld in een bouwteam bestaande uit Van der Horst aannemers zal de werkzaamheden uitvoeren in samenwerking met Gebr. Janssen BV en Megens Elektrotechniek. Het ontwerp is van Factor Architecten. IA Groep is betrokken als adviseur Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek.