Afgelopen maandag was het zover, het wedstrijdbad van Zwembad Hoensbroek is in gebruik genomen. Met deze ingebruikname is fase één van de verbouwing afgerond en heeft onze opdrachtgever gemeente Heerlen samen met alle betrokkenen een mooie mijlpaal bereikt.  De overige baden van het zwembad zijn opvolgend aan de beurt en zullen ook in 2023 gereed zijn.  Hetzelfde geldt voor de buitenschil, die eveneens wordt gerenoveerd én verduurzaamd.

Up-to-date in alle opzichten
Het wedstrijdbad heeft met een beperkt aantal ingrepen een nieuwe uitstraling gekregen. Het tegelwerk is volledig vernieuwd. De bakstenen wanden zijn wit geschilderd en de installaties zijn uitgevoerd in een witte kleur. De warme zandkleurige vloertegels geven het geheel warmte. Factor Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de revitalisatie en verzorgd de esthetische bouwbegeleiding van de bouw die uitgevoerd wordt door Laudy Bouw & OntwikkelingHet oorspronkelijke zwembadgebouw is een naoorlogs gebouw dat diverse keren is verbouwd en uitgebreid. Voor de revitalisatie vertoonde zij diverse bouwkundige mankementen. Het gehele zwembad is straks up-to-date en zal voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Met het vervangen van de bestaande bakstenen van de buitenschil wordt ook de spouw voorzien van hoogwaardige isolatie.