Bedrijfsgebouw Klinipath

Kantoor, laboratorium, trainingsruimtes en magazijn

Voor Klinipath ontwierp Factor Architecten een nieuw bedrijfsgebouw waarin alle bedrijfsactiviteiten een passende ruimte kregen: van kantoren tot opslag, laboratorium en trainingsruimtes. Het gebouw ligt op een bedrijventerrein Graafstaete, waar bijzondere stedenbouwkundige randvoorwaarden gelden. Het streven van de gemeente is om vanuit duurzaamheidsoverwegingen compacte bouwblokken te realiseren en de ruimte op het terrein maximaal efficiënt te gebruiken. Ook in de uitwerking van het ontwerp is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. De ontwerpopgave is binnen IA Groep uitgevoerd door een integraal ontwerpteam waarin architectuur, bouwkunde, constructie en installatietechniek is samenkwamen.

Twee volumes met elk hun eigen richting

De vorm van de kavel en de eis van maximale bebouwing waren aanleiding tot het ontwerpen van twee volumes die ieder hun eigen richting hebben. Het ene volume bevat het magazijn en is van de doorgaande weg af gericht, terwijl het andere volume met kantoorruimtes zich expressief op de hoek van het kavel presenteert. Onder de kantoren op de begane grond bevinden zich, naast de entree en presentatieruimte, laboratoria en verwerkingsruimten. Door zijn ligging op de hoek van een bebouwingsvlak krijgen veel van de kantoorruimtes een fraai uitzicht op het groen. Aan de achterzijde kijken de directiekantoren en de kantine met bijbehorend balkon uit over het agrarische landschap van De Eng. De keramische gevelbekleding, in een speciale rood-paars gesmoorde kleur, sluit aan bij de traditionele materialen van de nabijgelegen boerderijen.

Foto’s ST Makelaars Bert van Leeuw

Jaar start

2008

Jaar oplevering

2010

Omvang

2860 m2 BVO

Opdrachtgever

Klinipath

Locatie

Duiven

2019-02-20T10:38:27+00:00