In het Limburgse Ohé en Laak zijn in opdracht van Dura Vermeer bouw bv 32 drijvende woningen gerealiseerd. De opdrachtgever vindt het belangrijk dat elke woning een uitgestrekt uitzicht biedt over het water.

Uitgestrekt uitzicht vanuit elke woning

De vier steigers in het water verbinden elk acht woningen. De woningen zijn in een V-vorm geplaatst. Zo kan ook vanuit de achterliggende woningen uitgekeken worden over het water. De balkons zijn ook op de hoeken, richting het water geplaatst. De kap is schuin gericht naar de waterzijde en refereert naar zeilen.

Permanent drijvende en amfibische woningen

De ene helft van de recreatiewoningen drijft permanent, de andere helft bestaat uit zogenaamde amfibische woningen. eerste vier woningen aan elke steiger zijn gesitueerd op het land. Als het waterniveau stijgt zullen ze gaan drijven. De ander vier, aan de kop van de steiger, zijn permanent drijvend.

Drijflichaam volgens de Wet van Archimedes

Het drijflichaam bestaat uit een betonnen bak die werkt volgens de wet van Archimedes. Er is gekozen voor een houtconstructieopbouw om het eigen gewicht laag te houden. Tussen de betonnen bak en de opbouw zijn houten kolommen geplaatst met daartussen raampartijen. Om de golfslag te breken is de betonrand 0,6 meter boven het waterniveau gelegd.