Jaarlijks reizen veel Europeanen voor hun zomervakantie of wintersport af naar het Oostenrijkse Zillertal in Tirol. Aan de voet van de bergen, nabij het beroemde wintersportoord Gerlos, worden plannen gemaakt voor een appartementengebouw met diverse horecafuncties.

Architectuur

In de uitstraling van het gebouw is aansluiting gezocht bij de omgeving. De stevige stenen plint vormt het fundament van het gebouw. Ter hoogte van het terras zijn er brede openingen aangebracht in de plint. Zo zijn het restaurant en de bar verbonden met het terras. De houten opbouw bestaat uit twee los van elkaar staande volumes. De keuze voor twee volumes in plaats van één maakt het gebouw licht en luchtig. Met drie houten kopgevels vestigt het appartementengebouw zich in de omgeving. Zowel vanaf de aangrenzende provinciale weg als vanuit de skilift en de piste vormen de kopgevels een herkenbaar gezicht. De brede balkons, de symmetrie in de kopgevel, het gebruik van hout refereren aan de typische Oostenrijkse chalets. Elke kop heeft een licht knik. Het volume voegt zich zo naar de vorm van het perceel en de knik geeft de gevel een extra dimensie.

Beleving omgeving

De appartementen bevinden zich in de houten opbouw. De prachtige omgeving vloeit door de grote glazen puien de 40 Recreatieappartementen Gerlos, Oostenrijk appartementen binnen. Elk appartement heeft een breed balkon. Naast een fijn appartement kan de bezoeker ook genieten van het zwembad en de sfeervolle terrassen.