Het Marina Resort Leukermeer ligt in het Limburgse Well aan het Leukermeer, een uitloper van de Maas. Het totale plan voor Marina Resort Leukermeer bevat 148 vakantiewoningen ontworpen in elf verschillende typen, een centraal gelegen gebouw met 34 appartementen in twee verschillende typen met daaronder een horecavoorziening van 300 vierkante meter. In opdracht van Vastbouw heeft Factor Architecten het architectonisch en landschappelijk ontwerp voor het resort gemaakt. De wens van de opdrachtgever is om de vormgeving van het resort te inspireren op de Scandinavische architectuur.

Kijk rond in Marina Resort Leukermeer:

Sterke relatie met het water

Typerend voor Scandinavische architectuur is de sterke relatie met het water. De door Factor Architecten ontworpen recreatiewoningen zijn een moderne interpretatie van de Scandinavische bouwstijl: houten gevels, natuurlijke tinten en materialen, overdekte buitenruimte en sterke relatie met het water. De recreatiewoningen zijn in een speelse, landschappelijke setting op het park gepositioneerd. Er is ontworpen met verschillende soorten duurzaam hout. Dankzij de veelvuldige toepassing van hout heeft Recreatiepark Leukermeer een natuurlijke en tegelijkertijd luxe uitstraling gekregen. De houten elementen en expressieve kappen keren terug bij elk van de woningtypen. Aan de waterkant bevinden zich de woningen uitgevoerd met een lichte, houten bekleding. Over het park is een subtiel verloop naar de stoere woningen in het bos die zijn uitgevoerd in steen of met zwarte houten delen.

Extra ruimte door gedraaide hellende daken

In de basis bestaan de vakantiewoningen uit één bouwlaag met daarop een zadeldak. De vakantiewoningen zijn luxe en beschikken over meerdere badkamers. De dakhellingen zorgen niet alleen voor eenheid. Er is extra ruimte in de woningen gecreëerd door de dakhellingen te draaien. De woningen op het schiereiland zijn ontworpen voor ontvangst van grote groepen. Op het Marina Resort Leukermeer wordt een groot deel van de woningen uitgerust met een privé buitenwellness.

Appartementen en horeca als markante verschijning

Het hoofdgebouw op de kop van het schiereiland huisvest horeca en appartementen. Met haar overstromingsbestendige plint vormt zij een markante verschijning. Vanaf diverse terrassen heeft men uitzicht over het water. Het hoofdgebouw heeft met gevels van steen, hout in een naturel uitvoering en hout in een witte tint een vriendelijke, natuurlijke uitstraling. Net zoals bij de recreatiewoningen heeft het hoofdgebouw bijzondere houten elementen, zoals de balkons. Dankzij het terugkerende materiaalgebruik en de uitvoering van de bijzondere elementen, vormen de woningen, de appartementen en de horeca samen een geheel. Marina Resort Leukermeer blijft in ontwikkeling. De recreatiewoningen, appartementen en horecagelegenheid zijn gefaseerd uitgevoerd.

Bekijk Marina Resort Leukermeer vanuit de lucht:

 

De foto’s en video’s zijn beschikbaar gesteld door de opdrachtgever. De impressies zijn vervaardigd door Puurbeeld.