Vakantiepark ‘Resort Maastricht’ is gelegen op de Dousberg, ten westen van het stadscentrum. Het plan bestaat uit vier deelprojecten die ieder op hun eigen wijze een Maastrichtse vakantie-ervaring bieden. Op de locatie was in het verleden een stadscamping gelegen. De bomen op en rond de camping zijn leidend voor de hoofdstructuur van het park. Tussen het groen bevindt zich bebouwing in verschillende dichtheden. Na ‘het dorp‘ en ‘het plein’ is het hotel het derde onderdeel van het project. Het hotelgebouw bij de entree van het resort biedt ruimte aan 30 appartementen, die op te delen zijn in 60 hotelkamers, en aan toprestaurant Rantrée. Op de negende verdieping hebben bezoekers een fenomenaal uitzicht over Maastricht en omgeving. Het hotel wordt eind 2018 geopend.

De plattegronden van het hotel zijn bijzonder efficiënt ontworpen. Dankzij een dubbel trappenhuis is het mogelijk de ruimte rondom de kern maximaal te gebruiken voor de appartementen. Per verdieping zijn er vier appartementen die ieder bestaan uit een hotelkamer met badkamer en een hotelsuite bestaande uit een woonkamer/keuken en een slaapkamer met badkamer. De suites en kamers zijn onderling te schakelen, zodat ze ook als appartement voor vier personen kunnen worden gehuurd.

Robuuste toren uit baksteen en beton

De hoteltoren heeft een uitgesproken architectuur van baksteen en antracietgrijze beton. Ondanks de eigentijdse vormgeving sluit het gebouw zo mooi aan bij de meer traditioneel ontworpen appartementengebouwen aan ‘het plein‘. Door verschillende maten stenen door elkaar te gebruiken en de hoeken van het gebouw af te ronden ontstaat een robuust volume dat als een oude middeleeuwse toren boven het resort uitsteekt. De balkons steken uit dit volume, maar hebben een bijpassende vormgeving, waardoor het gebouw inclusief balkons één geheel vormt.

Nog in ontwikkeling

Resort Maastricht is al enkele jaren geopend, maar ontwikkelt zich volop verder. Na de bouw van het hotel is er in Resort Maastricht nog ruimte voor een volgende fase. Aan het ontwerp daarvoor wordt nog gewerkt.