Vakantiepark Klein Vink te Arcen, Limburg is gelegen in een omgeving waar groen en water elkaar afwisselen. Op het vakantiepark is ruimte voor hotelovernachtingen, kamperen en verblijf in één van de accommodaties. In opdracht van Roompot Projects heeft Factor Architecten verschillende typen vakantieverblijven, van twee- tot zespersoons lodges, ontworpen.

Scandinavische accenten

Alle accommodaties zijn zo gepositioneerd dat optimaal kan worden genoten van het water. De vierpersoons lodges hebben een eigen steigerterras aan het water, vanaf hier kun je direct het zwemwater in. Omdat het plangebied doet denken aan een actieve Scandinavische omgeving, hebben de woningen veel weg van de typisch Scandinavische houten woningen met accentkleuren. Een afwisseling van rood, geel en blauw, tegen het rustige palet van de natuurlijke omgeving. De hoogte van het groen zal vanaf de waterkant richting de achterzijde van het plangebied steeds hoger worden. Zo ontstaat een besloten gevoel, met veel zicht op het water.

Duurzaam bouwen in CLT

De accentkleuren worden afgewisseld met hout in een naturelkleur. Niet alleen in de gevelafwerking, maar ook in het interieur is hout de basis. Er is gekozen voor een prefab bouwmethode, met CLT wanden. Samen met Solidhome Group B.V. hebben we gezocht naar een geschikte uitwerking. Het CLT blijft aan de binnenzijden in het zicht, wat de vakantiewoningen een warme uitstraling geeft.