2019-10-24T10:20:36+00:00

Landsherenkwartier Deventer

Het Landsherenkwartier in Deventer is een wijk die oorspronkelijk uit de jaren '70 stamt en volledig is vernieuwd. Als onderdeel van de vernieuwing van deze wijk is een aantal nieuwe kavels uitgegeven, waaronder het kavel aan de singel. Voor deze stedenbouwkundige kavel heeft Factor Architecten tweeëntwintig vrij indeelbare woningen ontworpen. Met het plan is ingespeeld op behoeften die er zijn in de markt zoals huisvesting van grote gezinnen met bijvoorbeeld zeven kinderen of huishoudens met een werkruimte aan huis. De tweeëntwintig woningen zijn vrij indeelbaar.

2019-10-28T10:29:46+00:00

Drinkwaterproductiebedrijf Weerselo

Vitens heeft als doel om op haar productielocatie in Weerselo de oude zuiveringsinstallatie te vervangen voor een nieuwe zuiveringsinstallatie mét installaties om de hardheid van het water te verlagen. Het nieuwe zuiveringsgebouw sluit aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich onder andere door subtiele verschillen in de details en materiaal. Door onder andere de combinatie van twee typen verharding en de toevoeging van het kruidige grasmengsel wordt de bebouwing ingebed in het landschap.

2019-02-27T08:33:53+00:00

Multifunctionele accomodatie Terwolde

In Terwolde zijn de oude dorpsschool waarin het dorpshuis is gehuisvest en de gymzaal samengebracht. Een uitbreiding met daarin onder andere de basisschool verbind de twee bestaande gebouwen. Het resultaat van de samensmelting: één MFA met een gezamenlijk hart. De donkerrode baksteen, de gevelopeningen met een combinatie van witte kaders en donkere ramen en de hoogte maken dat bestaand en nieuw leesbaar zijn als één geheel.

2019-10-28T10:25:04+00:00

Zuiveringsstation De Hooge Boom

Oasen gaat haar zuiveringsstation de Hooge Boom in Kamerik de komende jaren vernieuwen omdat de installatie aan het eind van de technische en economische levensduur is. De architectuur sluit aan op de landschappelijke kenmerken van de locatie. Een brede strook verdeeld het volume in twee langgerekte massa’s die in hoofdvorm aansluiten bij de vormentaal van het polderlandschap. De plint vormt de verbinding tussen het bouwvolume en het maaiveld en laat het bovenliggende volume zweven. Het gebouw huisvest de procesinstallaties; zoals de Reverse Osmose, nabehandeling, energievoorziening, bezoekerscentrum en reservoirs. De aard van de functie vraagt om een functioneel ontwerp met ruimte voor deuren en luchtroosters op plekken waar dat nodig en efficiënt is.

2019-10-28T10:56:38+00:00

Zuiveringsstation Schuwacht

Het vernieuwen van het drinkwaterbedrijf is verspreid over een tijdsbestek van ongeveer 15 jaar. Bij de conceptbepaling heeft Factor Architecten gekeken naar de verschillende fasen die er doorlopen moeten worden om drinkwater te kunnen blijven leveren. De nieuw te bouwen gebouwen hebben door hun afmetingen een grote impact op de omgeving. Inpassing in de omgeving is daarom een belangrijk thema, zowel in de aansluiting op het landschap als in de aansluiting op de bestaande bebouwing.