Eind november 2019 is Bouwmaat Amersfoort geopend. Het gebouw is nu drie weken in gebruik en bevalt goed! Het nieuwe gebouw wordt door de medewerkers als licht en ruim ervaren. Voor De Stiho Groep heeft Factor Architecten in samenwerking met IA Groep zorg gedragen voor de bouwtechniek, de constructie, het overleg met de welstandscommissie en de omgevingsvergunning.

Bouwmaat ligt in Amersfoort aan de drukke verkeersaders Nijverheidsweg-Noord en de N199. De nieuwbouw vervangt een bestaande vestiging van Bouwmaat in Amersfoort. Het ontwerp is gebaseerd op de bekende Bouwmaat standaard. Factor Architecten heeft het ontwerp afgestemd op de locatie. De entree is goed zichtbaar en bereikbaar vanaf de Nijverheidsweg. Bouwmaat Amersfoort is gebouwd door bouwbedrijf Ter Steege. De bouw is voorspoedig verlopen.