Materiaalproducent Fibrant
Factor Architecten heeft in opdracht van high-end chemical products en ...
Kantoor Patrimonium
In opdracht van KlaassenGroep B.V. heeft Factor Architecten een ontwerp ...
VUE Bioscoop, Nijmegen
Voor de bioscoop van Vue Cinemas aan de Tweede Walstraat ...

Beweegcentrum Formupgrade
Voor Formupgrade is in de wijk Malburgen in Arnhem een ...
Marina Resort Leukermeer
Het Marina Resort Leukermeer ligt in het Limburgse Well aan ...
Kindcentrum Woenderskamp, Nijmegen
In één van de uitbreidingswijk van de Waalsprong bij Nijmegen ...

Vrijstaande woning Winterswijk
Een vrijstaande woning met een prettige, open en lichte leefruimte ...
Opjager de Pol
Om een betere waterverdeling te krijgen in de Achterhoek heeft waterbedrijf Vitens het plan om een nieuwe opjager te realiseren. Factor Architecten verzorgt het architectonisch ontwerp voor Opjager de Pol in samenwerking met IA Bouwkunde (constructie), IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouwkunde (installatieadvies). De beweging van de pompen die in het gebouw aanwezig zijn is vertaald in architectuur. Opjager de Pol heeft een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling gekregen.

Zwembad Bio Vakantieoord
Stichting Bio biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen vakantie. Belangrijk is dat de beperkingen tijdens de vakantie even niet leidend zijn. Ook daarom was een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Met de renovatie is de structuur van het ontwerp hersteld: een dichtgebouwde doorgang van de entree naar het zwembad toe is weer open en de oorspronkelijke symmetrische opzet komt terug. De nieuwe aanpassingen sluiten aan bij de lichte architectuur met kleurrijke accenten van Oud en de onbezorgde speelruimte die Bio de kinderen wil bieden.

Circulair schakelstation
Alliander voelt zich verantwoordelijk voor de impact die ze heeft ...

Integraal kindcentrum De Schaapskooi
Op locatie van één van twee bestaande schoolgebouwen van deze ...

Gasloos woonhuis
In het Brabantse Sint-Hubert wordt op dit moment een gasloze vrijstaande woning gerealiseerd. Aan weerszijden van de nieuwe woning staan woningen met een traditioneel, dorps karakter. Met veel aandacht zijn de persoonlijke wensen van de toekomstige bewoners vertaald in een ruime familiewoning met een eigentijds karakter. De bewoners genieten straks vanuit hun woonkeuken en zithoek volop van het landschap! Door grote glaspuien vloeit de landelijke omgeving over het terras de woning binnen. De opdrachtgevers voelen zich aangetrokken tot strakke, moderne architectuur en waarderen de vereniging van de twee werelden: het traditionele dorp en de moderne woning.

Brede school Brakkenstein
Op de locatie van een oud schoolgebouw in het hart ...
Zuiveringsstation De Put
Op de locatie van Oasen Drinkwater in Nieuw-Lekkerland wordt water gewonnen, gezuiverd en gedistribueerd. De bestaande installaties en gebouw worden gesloopt en vervangen. Met het nieuwe zuiveringsgebouw is de kans gegrepen om de relatie met haar omgeving te versterken. De houten huid die de procesinstallatie omsluit varieert in dikte en dichtheid. Deze variatie biedt de mogelijkheid om daar waar nodig deuren, ramen en luchtroosters in de gevel te plaatsen.

Nul-op-de-meter woningen Winterswijk
Voor woningcorporatie De Woonplaats zijn, in samenwerking met Klaassen Vastgoedontwikkeling, ...
Beltjeshof, Velp
Rondom de Beltjeshofstraat in Velp-Zuid maakten we samen met aannemer ...
Resort Maastricht: plein
Vakantiepark ‘Resort Maastricht’ is gelegen op de Dousberg, ten westen ...
Resort Maastricht: hotel
Vakantiepark ‘Resort Maastricht’ is gelegen op de Dousberg, ten westen ...
Dorrestijnplantsoen, Heelsum
Aan de rand van Dorrestijnplantsoen en grenzend aan een bestaande ...
Resort Maastricht: dorp
Vakantiepark ‘Resort Maastricht’ is gelegen op de Dousberg, ten westen ...
Vakantiewoningen Miggelenberg
Op Landal vakantiepark Miggelenberg in Hoenderloo zijn 51 nieuwe woningen ...

Multifunctionele accommodatie Pelkpark
In het Pelkpark, middenin de Pelkwijk in Winterswijk, realiseerden we ...

Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd
In opdracht van drinkwaterbedrijf Vitens ontwierp Factor Architecten een productielocatie ...

Drijvende eco-woning ‘De Lotus’
De Lotus is een unieke woning van EPS (piepschuim), die ...
Landsherenkwartier Deventer
Het Landsherenkwartier in Deventer is een wijk die oorspronkelijk uit de jaren '70 stamt en volledig is vernieuwd. Als onderdeel van de vernieuwing van deze wijk is een aantal nieuwe kavels uitgegeven, waaronder het kavel aan de singel. Voor deze stedenbouwkundige kavel heeft Factor Architecten tweeëntwintig vrij indeelbare woningen ontworpen. Met het plan is ingespeeld op behoeften die er zijn in de markt zoals huisvesting van grote gezinnen met bijvoorbeeld zeven kinderen of huishoudens met een werkruimte aan huis. De tweeëntwintig woningen zijn vrij indeelbaar.

Multifunctionele accommodatie De Rosmolen
De nieuwe multifunctionele accommodatie De Rosmolen vervangt het oude dorpshuis, ...

Drinkwaterproductiebedrijf Weerselo
Vitens heeft als doel om op haar productielocatie in Weerselo de oude zuiveringsinstallatie te vervangen voor een nieuwe zuiveringsinstallatie mét installaties om de hardheid van het water te verlagen. Het nieuwe zuiveringsgebouw sluit aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich onder andere door subtiele verschillen in de details en materiaal. Door onder andere de combinatie van twee typen verharding en de toevoeging van het kruidige grasmengsel wordt de bebouwing ingebed in het landschap.

Multifunctionele accomodatie Terwolde
In Terwolde zijn de oude dorpsschool waarin het dorpshuis is gehuisvest en de gymzaal samengebracht. Een uitbreiding met daarin onder andere de basisschool verbind de twee bestaande gebouwen. Het resultaat van de samensmelting: één MFA met een gezamenlijk hart. De donkerrode baksteen, de gevelopeningen met een combinatie van witte kaders en donkere ramen en de hoogte maken dat bestaand en nieuw leesbaar zijn als één geheel.

CPO Patiowoningen, Heesch
Aan de rand van het centrum van Heesch is een ...

Zuiveringsstation De Hooge Boom
Oasen gaat haar zuiveringsstation de Hooge Boom in Kamerik de komende jaren vernieuwen omdat de installatie aan het eind van de technische en economische levensduur is. De architectuur sluit aan op de landschappelijke kenmerken van de locatie. Een brede strook verdeeld het volume in twee langgerekte massa’s die in hoofdvorm aansluiten bij de vormentaal van het polderlandschap. De plint vormt de verbinding tussen het bouwvolume en het maaiveld en laat het bovenliggende volume zweven. Het gebouw huisvest de procesinstallaties; zoals de Reverse Osmose, nabehandeling, energievoorziening, bezoekerscentrum en reservoirs. De aard van de functie vraagt om een functioneel ontwerp met ruimte voor deuren en luchtroosters op plekken waar dat nodig en efficiënt is.