2023-04-30T15:34:14+02:00

IKC De Droomgaard

In Duiven komt aan de Goudhaanstraat direct naast het beekje De Droo de nieuwbouw van IKC De Droomgaard. In het nieuwe IKC gaan de onlangs gefuseerde basisscholen De Wiekslag en Wereldwijzer straks samen met kinderopvangorganisatie Puck&Co kinderen een veilige, stimulerende en natuurlijk ingerichte omgeving bieden voor opvang en onderwijs. In opdracht van Liemers Novum heeft Factor Architecten in een multidisciplinair team van ingenieurs het gebouw, het interieur en het natuurspeelplein vormgegeven. 

2024-06-20T15:09:38+02:00

Kindcentrum Gimbornhof

Schoolbestuur LiemersNovum transformeert samen met de gemeente Zevenaar het schoolgebouw aan de Guido Gezellestraat tot een toekomstbestendig, modern kindcentrum. Het biedt straks ruimte aan basisschool Sterrenschool en Kinderopvangorganisatie Lotus, die al gehuisvest was op deze locatie. Beide organisaties zien in de mooie ligging aan het Grimbornhof kansen voor een gebouw waarin duurzaamheid en natuurbeleving centraal staan. Het bestaande gebouw wordt hergebruikt en uitgebreid, en krijgt een volledig nieuwe uitstraling en een groen karakter. Onderdeel van het ontwerp is ook een ruim, natuur inclusief speelplein.

2023-11-07T11:37:02+01:00

Opjager de Pol

Om een betere waterverdeling te krijgen in de Achterhoek heeft waterbedrijf Vitens het plan om een nieuwe opjager te realiseren. Factor Architecten verzorgt het architectonisch ontwerp voor Opjager de Pol in samenwerking met IA Bouwkunde (constructie), IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouwkunde (installatieadvies). De beweging van de pompen die in het gebouw aanwezig zijn is vertaald in architectuur. Opjager de Pol heeft een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling gekregen.

2024-06-20T15:11:11+02:00

Zwembad Bio Vakantieoord

Stichting Bio biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen vakantie. Belangrijk is dat de beperkingen tijdens de vakantie even niet leidend zijn. Ook daarom was een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Met de renovatie is de structuur van het ontwerp hersteld: een dichtgebouwde doorgang van de entree naar het zwembad toe is weer open en de oorspronkelijke symmetrische opzet komt terug. De nieuwe aanpassingen sluiten aan bij de lichte architectuur met kleurrijke accenten van Oud en de onbezorgde speelruimte die Bio de kinderen wil bieden.

2023-11-07T11:40:40+01:00

Zuiveringsstation De Put

Op de locatie van Oasen Drinkwater in Nieuw-Lekkerland wordt water gewonnen, gezuiverd en gedistribueerd. De bestaande installaties en gebouw worden gesloopt en vervangen. Met het nieuwe zuiveringsgebouw is de kans gegrepen om de relatie met haar omgeving te versterken. De houten huid die de procesinstallatie omsluit varieert in dikte en dichtheid. Deze variatie biedt de mogelijkheid om daar waar nodig deuren, ramen en luchtroosters in de gevel te plaatsen.