2019-10-24T10:13:11+00:00

Opjager de Pol

Om een betere waterverdeling te krijgen in de Achterhoek heeft waterbedrijf Vitens het plan om een nieuwe opjager te realiseren. Factor Architecten verzorgt het architectonisch ontwerp voor Opjager de Pol in samenwerking met IA Bouwkunde (constructie), IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouwkunde (installatieadvies). De beweging van de pompen die in het gebouw aanwezig zijn is vertaald in architectuur. Opjager de Pol heeft een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling gekregen.

2019-09-04T09:18:40+00:00

Zwembad Bio Vakantieoord

Stichting Bio biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen vakantie. Belangrijk is dat de beperkingen tijdens de vakantie even niet leidend zijn. Ook daarom was een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Met de renovatie is de structuur van het ontwerp hersteld: een dichtgebouwde doorgang van de entree naar het zwembad toe is weer open en de oorspronkelijke symmetrische opzet komt terug. De nieuwe aanpassingen sluiten aan bij de lichte architectuur met kleurrijke accenten van Oud en de onbezorgde speelruimte die Bio de kinderen wil bieden.

2019-10-24T10:20:36+00:00

Landsherenkwartier Deventer

Het Landsherenkwartier in Deventer is een wijk die oorspronkelijk uit de jaren '70 stamt en volledig is vernieuwd. Als onderdeel van de vernieuwing van deze wijk is een aantal nieuwe kavels uitgegeven, waaronder het kavel aan de singel. Voor deze stedenbouwkundige kavel heeft Factor Architecten tweeëntwintig vrij indeelbare woningen ontworpen. Met het plan is ingespeeld op behoeften die er zijn in de markt zoals huisvesting van grote gezinnen met bijvoorbeeld zeven kinderen of huishoudens met een werkruimte aan huis. De tweeëntwintig woningen zijn vrij indeelbaar.

2019-10-28T10:29:46+00:00

Drinkwaterproductiebedrijf Weerselo

Vitens heeft als doel om op haar productielocatie in Weerselo de oude zuiveringsinstallatie te vervangen voor een nieuwe zuiveringsinstallatie mét installaties om de hardheid van het water te verlagen. Het nieuwe zuiveringsgebouw sluit aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich onder andere door subtiele verschillen in de details en materiaal. Door onder andere de combinatie van twee typen verharding en de toevoeging van het kruidige grasmengsel wordt de bebouwing ingebed in het landschap.

2019-02-27T08:33:53+00:00

Multifunctionele accomodatie Terwolde

In Terwolde zijn de oude dorpsschool waarin het dorpshuis is gehuisvest en de gymzaal samengebracht. Een uitbreiding met daarin onder andere de basisschool verbind de twee bestaande gebouwen. Het resultaat van de samensmelting: één MFA met een gezamenlijk hart. De donkerrode baksteen, de gevelopeningen met een combinatie van witte kaders en donkere ramen en de hoogte maken dat bestaand en nieuw leesbaar zijn als één geheel.

2019-10-28T10:25:04+00:00

Zuiveringsstation De Hooge Boom

Oasen gaat haar zuiveringsstation de Hooge Boom in Kamerik de komende jaren vernieuwen omdat de installatie aan het eind van de technische en economische levensduur is. De architectuur sluit aan op de landschappelijke kenmerken van de locatie. Een brede strook verdeeld het volume in twee langgerekte massa’s die in hoofdvorm aansluiten bij de vormentaal van het polderlandschap. De plint vormt de verbinding tussen het bouwvolume en het maaiveld en laat het bovenliggende volume zweven. Het gebouw huisvest de procesinstallaties; zoals de Reverse Osmose, nabehandeling, energievoorziening, bezoekerscentrum en reservoirs. De aard van de functie vraagt om een functioneel ontwerp met ruimte voor deuren en luchtroosters op plekken waar dat nodig en efficiënt is.

2019-10-28T10:56:38+00:00

Zuiveringsstation Schuwacht

Het vernieuwen van het drinkwaterbedrijf is verspreid over een tijdsbestek van ongeveer 15 jaar. Bij de conceptbepaling heeft Factor Architecten gekeken naar de verschillende fasen die er doorlopen moeten worden om drinkwater te kunnen blijven leveren. De nieuw te bouwen gebouwen hebben door hun afmetingen een grote impact op de omgeving. Inpassing in de omgeving is daarom een belangrijk thema, zowel in de aansluiting op het landschap als in de aansluiting op de bestaande bebouwing.

2019-10-22T15:44:08+00:00

Centrumplan Kerkdriel

Het hart van het dorp Kerkdriel kreeg in de afgelopen jaren een nieuw gezicht. Factor Architecten ontwierp in dit omvangrijke proces een tweetal deelprojecten, waaronder het winkelcentrum met woningen tussen de Gasthuisstraat en het Mgr. Zwijssenplein. In totaal omvat het complex 48 woningen en ruim 4.000 vierkante meter winkelruimte. Onder het complex bevindt zich een parkeerkelder voor ca. 120 auto's.

2019-02-25T15:35:36+00:00

Centraal Magazijn Aquaterp

Voor het dagelijks onderhoud aan de infrastructuur van Vitens en alle voorkomende calamiteiten heeft Vitens een Centraal Magazijn. Vitens is voornemens een nieuw Centraal Magazijn te bouwen. Het magazijn is gebouwd op locatie Aquaterp in Lelystad. Factor Architecten heeft in opdracht van Vitens diverse locatieonderzoeken uitgevoerd en het ontwerp gemaakt.

2019-02-21T10:40:53+00:00

Distributiereservoir Aquaterp

Distributiebedrijf Aquaterp te Lelystad is compleet vernieuwd. Het bestaande gebouw met ondersteunende kantoorfuncties voldeed niet meer aan de eisen. Factor Architecten heeft in opdracht van Vitens een locatieonderzoek uitgevoerd en het ontwerp voor de nieuwbouw gemaakt. Het onderzoek heeft geresulteerd in een drietal concepten op drie verschillende locaties. De drie concepten zijn in een massastudie gepresenteerd. Samen met Vitens is uit deze concepten een specifieke locatie gekozen. Het gekozen ontwerp heeft een duidelijke relatie met de omgeving.

2018-11-05T14:37:43+00:00

Brede school De Geldershof

In het oude centrum van het dorp Lent ligt de nieuwe brede school de Geldershof. De Geldershof is een plek waar ouders, kinderen en de professionals samenkomen. De nieuwe brede school is dé kans om samen te werken, van elkaar te leren en te ontmoeten. In de vormgeving is aangesloten op de gebouwen die het schoolterrein omringen.

2019-10-28T10:28:26+00:00

Jongerenhotel

Tegenover het station in Doetinchem zijn plannen gemaakt voor het bouwen van een Jongerenhotel. Elke unit werkt als een Tiny house. Het plafond is extra hoog zodat het vloeroppervlak optimaal wordt benut. Het bed ligt hoger dan de woonruimte. Dit heeft twee voordelen: vanuit de woonruimte kijkt men niet op het bed en de ruimte onder het bed kan worden benut als bergruimte. Door het verhogen van het bed heeft de slaapruimte een privé en intiem karakter. De woonruimte zelf is juist open. Dankzij het inschuifbare bureau onder de tv blijft de vloer vrij.