In opdracht van Roompot heeft Factor Architecten het ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van Kustpark Zeebad Noord. Onlangs is de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 33 luxe vakantiewoningen aan het water. In september zal gestart worden met de bouw van deze woningen. Vanaf volgend jaar kan er volop worden gerecreëerd aan de Zeeuwse kust.

Optimale beleving van de omgeving

Het kustpark bevindt zich op een unieke locatie vlak achter de Zeeuwse duinen. Het park is gelegen op het oude fort Frederik Hendrik, één van de twee overgebleven bunkers van Stützpunkt Hendrik bevindt zich hier op het terrein. De woningen zijn verspringend ten opzichte van elkaar gepositioneerd, hierdoor is er vanuit elke woning zicht op het water. De vlonderterrassen worden omsloten door een rankhekwerk, het geeft je een besloten gevoel zonder het weidse uitzicht over het water te verstoren.

Duurzaamheid geïntegreerd in het ontwerp

De woningen worden volledig gasloos ontwikkeld en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen, daarnaast wordt het dak voorzien van sedum. Het groendak zorgt ervoor dat het regenwater langzamer wordt afgevoerd. Het regenwater wordt tussen de woningen door afgevoerd middels een wadi richting de oever.  Om de beleving van de omgeving te versterken zijn de woningen verdiept aangelegd in het terrein, hierdoor wordt het zicht op de groene sedumdaken versterkt. De huidige oever bestaat uit grasland met een rietkraag. Het landschap zal verder worden verrijkt met een mix van siergrassen en bloemrijke kruiden zodat een weelderige bloemrijke oever ontstaat.