In de zomer van 2020 startte Factor Architecten met het ontwerp voor de transformatie van een oud schoolgebouw tot een modern kindcentrum. Op woensdag 8 september is Kindcentrum Grimbornhof feestelijk geopend. Het gebouw biedt ruimte aan basisschool Sterrenschool en kinderopvangorganisatie Lotus.

Een compleet nieuwe uitstraling

Natuurbeleving en gezondheid staan centraal in het gebouw. Een nieuwe vorm van beweegonderwijs is mogelijk gemaakt. Met het openen van de glazen schuifwand kan de ontmoetingsruimte worden gekoppeld aan de bewegingsruimte. De centraal gelegen klimtrap verbindt de ontmoetingsruimte op de begane grond met de ateliers op de verdieping. Het gebouw heeft niet alleen een compleet nieuwe uitstraling gekregen, maar voldoet na de transformatie ook aan de geldende BENG-normering voor nieuwbouw. In opdracht van stichting LiemersNovum en Gemeente Zevenaar heeft Factor Architecten samen met de partners uit het bouwteam het ontwerp voor de vernieuwbouw gemaakt. Het ontwerp en de uitvoering van de transformatie zijn binnen budget en zoals gepland uitgevoerd in één jaar.