Factor Architecten is op zoek naar leergierige afstudeerders. Wij staan open voor onderzoek in samenwerking met ons als team, en waar mogelijk ook met onze opdrachtgevers. Wij hebben een een aantal actuele onderwerpen op een rijtje gezet en zien onze afstudeerders hier graag mee aan de slag gaan. Er is in overleg natuurlijk altijd meer mogelijk!

Aanvang: in overleg

Niveau: HBO

Studierichting: bouwkunde of architectuur

Vergoeding: n.o.t.k.

Wat ga je doen?

Voor je afstudeerperiode bieden wij je diverse projecten/onderzoeksmogelijkheden aan. Hieronder tref je een selectie aan.

Ga aan de slag met generatief ontwerpen!

Tegenwoordig heeft technologie een steeds groter aandeel in een ontwerpproces. Met een afstudeeronderzoek gericht op generatief ontwerp verdiep je je in een zeer actuele technische ontwikkeling. Je kan je bezig houden met het opstellen van parameters die een project op een geschikte manier zullen invullen. De parameters kunnen een goede vorm, verhouding, indeling, locatie en rotatie vinden voor een bepaald project. Is deze nieuwe ontwerpmethode geschikt voor het portfolio van Factor Architecten?

Onderzoek houtbouw in de industriesector

Houtbouw is geen onbekend terrein meer binnen het architectuur vak. We zien dit bouwmateriaal veel in de woningbouw of openbare gebouwen. Hout kan, en lijkt, één van de belangrijkste bouwmaterialen voor de toekomst te zijn, maar is het ook bruikbaar in de industriële sector? Ben jij geïnteresseerd in de techniek van houtbouw en wil jij je hierin specificeren of vanaf nul helemaal induiken? Dan is dit het onderzoek voor jou!

Flexibel bouwen en ontwerpen

De bouwbehoefte binnen verschillende sectoren veranderd continu, met als gevolg leegstand of juist tekorten. Flexibel bouwen kan hierin een oplossing bieden. Het op -en afschalen van gebouwen kan resulteren in een toekomst waarin gebouwen zullen veranderen naar de vraag die er is. Als jij hier invulling aan weet te geven heb je wellicht de toekomst in handen!

Woonprogramma in, op of om bestaande bebouwing

Dankzij de huidige woningtekorten in ons land worden er vele nieuwbouwwijken uit de grond gestampt. Vaak worden hier stukken natuur of landbouwgrond voor opgeofferd. Voor dit onderzoek vragen wij jou hoe dit anders kan. Kunnen we gebruik maken van de bestaande bebouwde omgeving? Kunnen we hier in, op of omheen bouwen? We hopen samen met jou tot een functioneel concept te komen, waar ook ruimte is voor een sterke architectonische waarde.

Geïnteresseerd en nieuwsgierig, maar heb jij een ander idee?

Lijkt het je interessant één van deze onderwerpen aan te vliegen of ben je geïnspireerd, maar wil je er net een andere invulling aan geven? Neem vooral contact met ons op en in goed overleg is er veel mogelijk!

vacature@iagroep.com
t.a.v. Mark van Westerlaak