De Vernieuwbouw van de Koningin Beatrixschool in Kootwijkerbroek is in gebruik genomen. Het schoolgebouw dat is gebouwd in 1970 is compleet vernieuwd en uitgebreid door Bouwbedrijf Kreeft en ITH Installatietechniek. De basisschool heeft alle leerlingen in het nieuwe jaar kunnen verwelkomen in hun nieuwe school.

Het bestaande schoolgebouw is onherkenbaar getransformeerd, zowel van binnen als van buiten. Dankzij de forse uitbreiding zijn naast de midden- en bovenbouw leerlingen nu ook de kinderen van de onderbouw in hetzelfde gebouw gevestigd. De rode baksteen en primaire kleuren hebben plaatsgemaakt voor een onderwijsgebouw met een bonte gele gevelsteen en grote witte aluminium kozijnen. Binnen is het volledige gebouw voorzien van een interieur met een vriendelijke, warme uitstraling. Alle vaste inbouwelementen zijn uitgevoerd in neutrale tinten, zodat het gebouw lange tijd haar moderne uitstraling kan behouden. In 2023 zal het schoolplein worden vernieuwd.

Een integrale benadering

Bijzonder aan de bestaande structuur van de Koningin Beatrixschool is haar langgerekte vorm. Met de vernieuwbouw zijn de bijzonder hoge groepsruimten, die allemaal grenzen aan de leerpleinen, behouden. De relatie tussen groepsruimte en leerplein is versterkt door het aanbrengen van brede kozijnen. De langgerekte vorm betekende ook uitdagingen op het snijvlak van architectuur, constructie en installatietechniek. Het schoolgebouw is compleet voorzien van een dikke laag isolatie en nieuwe klimaatinstallaties, grotendeels aangebracht binnen de bestaande constructies en uit het zicht. Zij voldoet aan Frisse scholen klasse B voor nieuwbouw en is uitgevoerd als BENG-gebouw. Het ontwerp dat is vervaardigd door Factor Architecten (architectuur) in samenwerking met haar zusterbedrijven van IA Groep (constructie, W-installaties, E-installaties) is fraai uitgevoerd door Bouwbedrijf Kreeft en ITH Installatietechniek.

Zie voor meer informatie ook de projectpagina van Koningin Beatrixschool.