Omringt door bossen aan de rand van Arnhem, ligt het rijksmonument Bio Vakantieoord. In het Bio Vakantieoord kunnen gezinnen met kinderen met een ernstige beperking even onbezorgd genieten. De gezinnen mogen overnachten in de acht paviljoens op het park. Omdat de bezetting steeds hoger wordt, is Factor Architecten betrokken bij de uitbreiding van het park. Hiervoor zullen twee paviljoens gerealiseerd worden. Het vakantieoord is een rijksmonument en gebouwd in de jaren ’60. Het oorspronkelijke ontwerp is van de hand van de wereldberoemde architect J.J.P. Oud, een van de grondleggers van de beweging De Stijl. 

Architect J.J.P. Oud geldt als een van de belangrijkste architecten van De Stijl en Het Nieuwe Bouwen. In zijn ontwerpen voor het toenmalige Bio Herstellingsoord greep hij terug op de lichte architectuur met een geometrische vormentaal uit zijn vroege werk, gecombineerd met accenten in de heldere, primaire kleuren van De Stijl. Het is een eer, maar ook een uitdaging, om voort te mogen borduren op het werk van Oud. In het oorspronkelijke plan van Oud stonden tien paviljoens gepland. Vanwege oplopende kosten zijn in 1960 slechts zes paviljoens gerealiseerd. Inmiddels staan er acht en hebben we nu, een dikke 60 jaar later, de mogelijkheid om het plan van Oud te voltooien.

Het ontwerp, waarin de oorspronkelijke plannen én de ontwikkelingen door de tijd heen samen komen, is volop in ontwikkeling. Samen met Bio Vakantieoord, landschapsarchitect Veenenbos en Bosch, installatiebedrijf Van Dorp en aannemer Spoeltmanbouw stellen we de bruikbaarheid voor kinderen met een beperking centraal.