Begin dit jaar is de nieuwbouw van IKC De Droomgaard in Duiven gestart. In het nieuwe IKC gaan de onlangs gefuseerde basisscholen De Wiekslag en Wereldwijzer straks samen met kinderopvangorganisatie Puck&Co in een nieuw schoolgebouw verder. Afgelopen week zijn we met alle collega’s door de uitvoerende partij Rots Bouw rondgeleid over de bouw.

Binnen is buiten en buiten is binnen

De bouw is inmiddels zo ver gevorderd dat de toelichting op het ontwerp- en uitvoeringsproces door onze eigen collega’s in één van de nieuwe leslokalen kon plaatsvinden. Het nieuwe IKC is een ruimtelijk antwoord op de onderwijskundige- en pedagogische visie van de school en kinderopvang. De houten gevelband beweegt van buiten naar binnen en verbindt de groepsruimten van de kinderopvang en de school met elkaar. Zij representeert de vergaande samenwerking en staat symbool voor een geleidelijke overgang van kinderopvang naar basisonderwijs voor het kind. De gevelband reikt tot in het hart van het gebouw en strekt zich uit tot de leskeuken die centraal in het IKC staat. Het IKC biedt een breed scala aan onderwijsruimten. Ook het ontwerp van het natuurspeelplein sluit aan bij de visie van de school. Het bevat diverse mogelijkheden voor buitenonderwijs zoals het plein bewegend leren, het buitenatelier en de buitenlokalen op het dakterras en in de boomgaard. Er is plek voor dieren en voor de jongste kinderen om buiten te slapen.

Na de rondleiding hebben we de middag gezamenlijk afgesloten met een borrel bij De Ogtend in Duiven.

De school wordt begin volgend jaar opgeleverd. Meer informatie en impressies over IKC De Droomgaard zijn te vinden op de projectpagina.