Zo’n 10  jaar na de feestelijke opening van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Terwolde is het gebouw toe aan verandering. Daar waar het delen van een aantal ruimtes een mooie oplossing leek, blijkt de praktijk anders. Factor Architecten is door Gemeente Voorst gevraagd mee te denken in een oplossing om de MFA weer breed inzetbaar te maken. Het plan voor de verbouwing én uitbreiding is goed ontvangen door de buurt.

In het ontwerp, dat in 2015 ook door Factor Architecten is gedaan, werden de basisschool en het dorpshuis met elkaar verbonden. De school maakt overdag ook gebruik van de ruimtes in het dorpshuis. In de praktijk blijkt dat het dorpshuis hierdoor niet voldoende ruimte heeft om alle activiteiten en initiatieven onder te brengen.

In het gepresenteerde ontwerp zijn het dorpshuis en de school helemaal van elkaar gescheiden. Het dorpshuis zal intern verbouwt worden om de ruimtes breed inzetbaar te maken. Dit betekent onder andere dat de keuken in de toekomst vanuit iedere ruimte toegankelijk is. Daarnaast krijgt de kinderopvang er officieel een extra lokaal bij. De school zal aan de achterkant uitgebreid worden, waardoor er niet alleen een achtste lokaal bijkomt, maar er ook meer lucht voor bredere gangen en leerpleinen ontstaat.

Meer weten over het ontwerp uit 2015? Zie: MFA Terwolde