Factor Architecten en IA Groep

Factor Architecten maakt onderdeel uit van multidisciplinair ingenieursbureau IA Groep. Op bouwkundig gebied kan Factor Architecten naast de eigen medewerkers beschikken over het ervaren en deskundige personeel van IA Bouwkunde. Tekenaars en modelleurs, projectleiders, bestekschrijvers, kostendeskundigen en toezichthouders van IA Bouwkunde werken dan voor Factor Architecten. Ook voor het ontwerp en de berekening van draagconstructies kunnen we gebruik maken van de diensten van IA Bouwkunde. We delen onze kantoorruimte, dus de lijnen zijn kort en de samenwerking verloopt soepel. Voor de opdrachtgever is er altijd één helder aanspreekpunt.

Ook met de andere zusterbedrijven binnen IA Groep wordt nauw samengewerkt. Factor Architecten ontwerpt gebouwen die ruimte bieden aan de installatietechniek van IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouw en we ondersteunen de projectmanagers van Feenstra Adviseurs op het gebied van architectuur en ontwerp. Indien gewenst bieden we samen met onze collega’s integrale ontwerpdiensten aan: we ontwerpen dan in samenhang de architectuur, de draagconstructies en de installatietechniek voor uw project.

IA Groep is zowel nationaal als internationaal actief en kent een grote diversiteit aan projecten. De kwaliteit van ons werk borgen we met een kwaliteitscontrolesysteem gebaseerd op de certificering ISO 9001-2015 & ISO 14001 – ISO 45001

Maatschappelijk betrokken

In onze architectuur staat het welzijn van de mens voorop. Onze betrokkenheid bij de mens en maatschappij komt onder andere tot uitdrukking door de hulp die we bieden aan Stichting Bio Kinderrevalidatie. Sinds 2018 helpen we de stichting jaarlijks met het in stand houden en ontwikkelen van het Bio Vakantieoord.

Daarnaast ziet Factor Architecten groot belang in duurzaam bouwen. We ontwerpen circulaire en duurzame projecten en met de belofte dit door te zetten en te blijven verbeteren hebben wij het het Manifest Circulaire Architectuur ondertekend. De vijf principes uit het manifest verbinden economische, sociale en ecologische aspecten van circulariteit die ook in ons werk steeds bij elkaar komen.

Vanuit de overtuiging dat men kennis gedreven de beste besluiten kan nemen hebben we kennisontwikkeling hoog in het vaandel staan. Al jaren bieden we  onderwijsinstellingen in de regio, variërend van het middelbaar onderwijs tot het HBO, op diverse wijzen ondersteuning in het geven van onderwijs.

Certificaten

Factor Architecten vindt het belangrijk zich te blijven ontwikkelen. Door regelmatig de huidige kennis te actualiseren of te vergroten bieden we onze opdrachtgevers een kwalitatief proces.

Factor Architecten en haar medewerkers zijn:

  • VCA gecertificeerd
  • ISO gecertificeerd
  • PRINCE2 gecertificeerd

Ons team

Anneloes van Dijk BDes

Interieurvormgever / Assistent Ontwerper

Binnen het team van Factor ontwerpt en modelleert Anneloes aan uiteenlopende projecten. Ze is interieurvormgever en studeert in deeltijd aan de Academie van Bouwkunst.

Neem direct contact op met Anneloes

026 384 44 69

 

 

Bart Velmans Msc

Assistent Ontwerper

Bart wil met de projecten waaraan hij werkt een meerwaarde bieden aan de omgeving waarin we ons bevinden. Van daaruit draagt hij zorg voor een duurzame technische uitwerking.

Neem direct contact op met Bart

026 384 44 63

 

Jelmer van den Ouden MSc

Architect

Als enthousiast sporter wil Jelmer met zijn ontwerpen bijdragen aan het welzijn van mensen. Jelmer geeft vorm aan gebouwen waarin beweging, ontmoeten en werken centraal staan.

Neem direct contact op met Jelmer

026 384 44 68

 

ir. Mark van Westerlaak

Adjunct-directeur

Mark geeft leiding aan de bedrijven Factor Architecten, IA Bouwkunde en Feenstra Adviseurs. Hij weet krachten te bundelen en staat voor een pragmatische, kennisgedreven en integrale benadering van opgaven.

Neem direct contact op met Mark

026 384 44 40

 

Mignon Copray

Senior Architect

Mignon krijgt energie van complexe vraagstukken die ze door creativiteit en samenwerking oplost. Ze ontwerpt graag gebouwen die bijdragen aan een sociale, circulaire en esthetisch aantrekkelijke omgeving.

Neem direct contact op met Mignon

06 58803199

 

Menno Lam

Senior Architect

Als architect is Menno gedreven om de mens in verbinding te brengen met de natuur. Hij werkt aan een breed scala aan projecten, waaronder woningbouw, industrie en maatschappelijk vastgoed.

Neem direct contact op met Menno

026 384 44 81

 

 

Rick Melchers MSc

Architect

Rick heeft binnen Factor diverse projecten ontworpen en de technische uitwerking verzorgd. Zijn expertise bevindt zich op het snijvlak van recreatieprojecten met een hoge belevingswaarde en biobased bouwen.

Neem direct contact op met Rick

026 384 44 74

 

 

Sven Hendriks BASc

Assistent Ontwerper

Met zijn interesse in digitalisering en kennis van bouwtechniek weet Sven innoverende technieken in te zetten in het ontwerpproces. Na zijn studie aan de HBO Bouwkunde volgt hij nu een opleiding tot architect.

Neem direct contact op met Sven

026 384 44 75