Op een schitterende plek aan de Zwitserse Brienzersee kan vanaf 2020 worden genoten van een onvergetelijke vakantie. Resort Brienzersee is ontworpen door Factor Architecten in opdracht van Dormio Leisure Development. Het afwisselende terrein biedt allerlei ontwerpaanleidingen die resulteren in een attractief resort. De aanwezige bestaande bebouwing op het terrein wordt gedeeltelijk herbestemd. Momenteel is Resort Brienzersee in aanbouw.

Balkons zijn zo transparant mogelijk

Het park bestaat uit 145 appartementen van diverse afmetingen, variërend tussen 39m2 en 194m2. De appartementen zijn ondergebracht in diverse gebouwen die in drie clusters op het terrein zijn geplaatst. De appartementengebouwen sluiten qua vormentaal en materiaalgebruik aan op de traditionele Zwitserse architectuur. De gedraaide kappen geven de appartementen een eigentijdse twist. Doordat de kap oversteekt en de grote glazen puien op de hoeken zijn geplaatst wordt buiten naar binnengebracht. De balkons zijn zo transparant mogelijk en de kappen hebben dankzij de verfijnde details een licht karakter. Onder een deel van de gebouwen is een grote parkeergarage gebouwd waar alle auto’s uit het zicht kunnen worden geparkeerd.

Bouwen in een uitdagend landschap

Bouwen in Zwitserland betekent bouwen in een uitdagend landschap. Het terrein ligt in een gebied dat geteisterd kan worden door lawines. Een deel van het terrein is vrijgehouden om eventuele lawines de ruimte te geven. De op het perceel aanwezige rotsen zijn een landschappelijke kwaliteit van de plek. De steile rotsen vormen de rug van het buitenzwembad van het resort. Vanuit de ligstoelen langs het zwembad kunnen gasten genieten van het brede uitzicht op het meer.  De haven biedt watersporters de mogelijkheid om aan te leggen bij Resort Brienzersee.

Factor Architecten heeft het ontwerp voor het resort verzorgd vanaf de initiatieffase tot en met het definitief ontwerp. Bij het aanvragen van de benodigde vergunningen en het opstellen van de documenten voor de aanvragen heeft Factor Architecten samengewerkt met het lokale architectenbureau Fuchs Guggisberg + partner Architekten SIA AG.