Gasloos woonhuis

Een moderne woning passend in een traditioneel dorp

In het Brabantse Sint-Hubert wordt op dit moment een gasloze vrijstaande woning gerealiseerd. Met veel aandacht zijn de persoonlijke wensen van de toekomstige bewoners vertaald in een ruime familiewoning met een eigentijds karakter. Bijzonder is de ligging van de woning aan de rand van het dorp, met uitzicht op het omringende platteland.

De bewoners genieten straks vanuit hun woonkeuken en zithoek volop van het landschap! Door grote glaspuien vloeit de landelijke omgeving over het terras de woning binnen. Op de verdieping bevinden zich de slaapkamers van alle gezinsleden, waarbij ook vanuit de hoofdslaapkamer via een groot venster kan worden genoten van de omgeving.

Aan weerszijden van de nieuwe woning staan woningen met een traditioneel, dorps karakter. De nieuwe gasloze woning heeft net zoals de omringende woningen een traditionele hoofdvorm en is voorzien van een kap met ruime overstekken. Een helder wit kader is als element in de woning geschoven. Aan de tuinzijde overdekt zij het terras en strekt zij zich uit over de volledige breedte van de woning, waardoor een geleidelijke overgang van binnen naar buiten ontstaat. Het witte element vouwt zich om de woning en vormt aan de voorzijde de inleiding op de entree.

Een moderne, langwerpige baksteen in een antracietbruine kleur geeft de traditionele hoofdvorm een robuust karakter. Het witte stucwerk van het kader en de zorgvuldige detaillering geven het geheel een verfijnde verschijning. Twee houten elementen geven een aangename, warme uitstraling aan het geheel.

De opdrachtgevers voelen zich aangetrokken tot strakke, moderne architectuur en waarderen de vereniging van de twee werelden: het traditionele dorp en de moderne woning.

Jaar start

2017

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Sint-Hubert

Aannemers

GV Bouw

Adviseurs

Fysi-k (bouwfysica), Constructieburo Landerd (constructie)

2018-11-06T15:33:02+00:00