Jongerenhotel

Huisvestiging voor jong talent in regio Doetinchem

Tegenover het station in Doetinchem zijn plannen gemaakt voor het bouwen van een Jongerenhotel. Het Jongerenhotel is bedoeld om goede studenten naar de regio te trekken om bij de bedrijven te werken. De accommodatie biedt een geschikte plek om langere tijd te wonen.

Elke unit werkt als een Tiny house

Studenten zijn langere tijd van huis en hebben een plek nodig om te leren, koken, slapen en ontspannen. Elke unit werkt als een Tiny house. Het plafond is extra hoog zodat het vloeroppervlak optimaal kan worden benut. Het bed ligt hoger dan de woonruimte. Dit heeft twee voordelen: vanuit de woonruimte kijkt men niet op het bed en de ruimte onder het bed kan worden benut als bergruimte. Handig voor bijvoorbeeld de koffers die de internationale jongeren mee zullen brengen! Door het verhogen van het bed heeft de slaapruimte een privé en intiem karakter. De woonruimte zelf is juist open. Dankzij het inschuifbare bureau onder de tv blijft de vloer vrij.

De gevel is met een krachtig gebaar opengebroken

De woonunits bevinden zich boven een levendige begane grond en zijn toegankelijk via gangen die in open verbinding staan met het restaurant op de begane grond. Het Jongerenhotel biedt op diverse manieren aanleiding voor ontmoetingen. Zo zijn op sommige plekken de gangen extra breed. Hier kan men rustig zitten en heeft men tegelijk zicht op het atrium. Ter plaatse van het plein is de gevel op de hoek met een krachtig gebaar opengebroken en is de binnenzijde buiten zichtbaar. Daarnaast zijn op verschillende plekken zijn vitrines aangebracht in de gevel zodat de sfeer van het hotel ook onderdeel is van het straatleven buiten.

Wanneer men voorbij rijdt in de trein verandert het gebouw van kleur

Het Jongerenhotel ligt in het centrum van Doetinchem en is ontworpen als tegenspeler van de omliggende hoge gebouwen van de Rabobank en de Belastingdienst. Met de gevel is gereageerd op het feit dat het Jongerenhotel naast de spoorweg ligt. Vanuit de langsrijdende trein ziet men van een zijde een bakstenen gebouw en een andere zijde een wit gebouw. Hierdoor ontstaat een dynamisch gebouw. Dit is gerealiseerd door de bakstenen facetten aan één zijde wit te maken.

Het ontwerp voor het Jongerenhotel is gemaakt in het kader van een prijsvraag. Met het ontwerp is de tweede plaats behaald.

Locatie

Doetinchem

2019-02-20T07:59:58+00:00