In opdracht van KlaassenGroep B.V. heeft Factor Architecten een ontwerp gemaakt waarin het interieur van het kantoorpand van Patrimonium Woonservice compleet is vernieuwd. Daarnaast hebben ook de gevels en terreininrichting een nieuwe uitstraling gekregen. 

Moderne, open kantooromgeving

Één van de eisen vanuit Patrimonium Woonservice was het werken met de materialen die zij toepassen in de gebouwen voor hun huurders. Tegelijk wensen ze een moderne, open kantooromgeving. Om deze open werkomgeving te realiseren zijn er een aantal wanden verwijderd en ruimten met elkaar verbonden. De grijze PVC vloer vormt de basis voor een frisse, moderne werkomgeving. De verschillende werkgebieden zijn met elkaar verbonden door een aaneenschakeling van gekleurde tapijttegels. De verbinding van de werkruimten met de tuin is door het openbreken van de volledige gevel op de begane grond versterkt. Natuurlijke elementen zoals de groene wand en de houten bekleding van de verschillende afgesloten ruimten brengen buiten nog verder naar binnen.

Interieurelementen op maat ontworpen

Met minimale ingrepen heeft Factor Architecten de gesloten entree getransformeerd tot een open en uitnodigend geheel. Zo sluit deze mooi aan op het nieuwe interieur, waar met zorg de wensen en eisen bij elkaar zijn gebracht. In het grotere geheel, maar ook in de detaillering. Zo zijn er diverse interieurelementen op maat ontworpen. Door de vloerafwerking door te laten lopen op de balie vormen zij een eenheid. De houten wanden bestaan uit hergebruikte kerkvloerdelen, afkomstig uit een Arnhemse kerk. Deze houten delen zijn geleverd door CirQ Wood, en hebben zo een mooie herbestemming in dit ontwerp gekregen. Het ontwerp voor de inrichting is tot stand gekomen in samenwerking met Gispen (meubelleverancier).

Verbouwing uitgevoerd in enkele weken

De verbouwing is uitgevoerd door de opdrachtgever KlaassenGroep B.V. in samenwerking met Breman (installatietechniek) TechTron Groep (elektrotechniek). Tijdens de verbouwing is het bedrijf tijdelijk verhuisd naar een externe locatie. De volledige verbouwing is in enkele weken uitgevoerd, waardoor het pand snel weer in gebruik kon worden genomen.