Het MaasWaal College aan de Oosterweg in Wijchen heeft deze zomer haar leerpleinen verbouwd. In 2008 is de VMBO school gebouwd naar ontwerp van Factor Architecten, en nu is Factor Architecten gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de herinrichting van de leerpleinen.

Werkplekken voor individueel studeren of samenwerken in groepen

Op de leerpleinen maken de tafels, waarop jarenlang vaste pc’s opgesteld stonden, plaats voor moderne studiegebieden. De leerpleinen zijn voorzien van verschillende soorten werkplekken, geschikt voor individueel studeren of juist samenwerken in groepen. Het meubilair is maatwerk en met zorg uitgewerkt door Factor Architecten. Elk leerplein wordt gebruikt door een specifieke vakgroep. De inrichting van de leerpleinen voorziet in de specifieke behoeften van de verschillende vakgroepen. Door plafondhoge wallprints heeft elk leerplein een eigen uitstraling, passend bij het vak. Eén van de pleinen is ingericht als studiecentrum. Hier kunnen leerlingen zelfstandig in stilte werken.

Opgeleverd voor de aanvang van het nieuwe schooljaar

De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Elk (bouwkundig), Weco Interieurbouw (interieur en meubels) Romijnders  (W-installaties), Wesso (E-installaties). Omstreeks de meivakantie zijn de eerste voorbereidingen voor de uitvoering getroffen. In de zomervakantie zijn de bouwwerkzaamheden uitgevoerd. De nieuwe inrichting was bij aanvang van het nieuwe schooljaar klaar voor gebruik.