Recreatiewoningen Aelderholt

Uitbreiding recreatiepark met open karakter

In het Drentse Aalden ligt een recreatiepark van Landal GreenParks met uitbreidingsmogelijkheden ter plaatse van een voormalige golfbaan. Van oorsprong bestaat het recreatiepark voornamelijk uit woningen met 4- en 6-persoonshuisjes. Er is vraag naar grotere woningen. In opdracht van Van Wijnen Recreatiebouw bv heeft Factor Architecten een uitbreiding van het park met 30 recreatiewoningen ontworpen. 

Woningen gegroepeerd en kleinschalig

De recreatiewoningen zijn geplaatst op de plek van de voormalige golfbaan. De woningen zijn niet gelijkmatig over het terrein verdeeld, maar gegroepeerd in het landschap geplaatst. Door de woningen te groeperen is er openheid tussen de woningen gecreërd. De grotere woningentypen zijn gebaseerd op een boerenerf-principe. De volumes zijn opgebouwd uit een stenen hoofdhuis met één of twee houten schuren. De woningen in de uitbreiding bieden ruimte aan 8 tot 24 personen. Dankzij de gekozen variëteit in de toegepaste materialen ogen de woningen niet massaal, maar kleinschalig. Het parkeren is geïntegreerd in het erf.

Duurzame voorzieningen

De 8-persoonswoningen zijn uitgevoerd als Eco-woningen en voorzien van specifieke duurzame voorzieningen zoals zonnepanelen en een zeer hoge RC-waarde. Door middel van één groene knop kun je als je de woning uitloopt alle verlichting in een keer uitschakelen. In de kappen zijn vogelpannen opgenomen.

Jaar oplevering

2011

Omvang

30 woningen

Locatie

Aalden

Gebruikers

Landal GreenParks

2019-02-27T21:37:33+00:00