2019-10-04T07:53:15+00:00

Opjager de Pol

Om een betere waterverdeling te krijgen in de Achterhoek heeft waterbedrijf Vitens het plan om een nieuwe opjager te realiseren. Factor Architecten verzorgt het architectonisch ontwerp voor Opjager de Pol in samenwerking met IA Bouwkunde (constructie), IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouwkunde (installatieadvies). De beweging van de pompen die in het gebouw aanwezig zijn is vertaald in architectuur. Opjager de Pol heeft een natuurlijke, ambachtelijke uitstraling gekregen.

2019-09-04T09:18:40+00:00

Zwembad Bio Vakantieoord

Stichting Bio biedt gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen vakantie. Belangrijk is dat de beperkingen tijdens de vakantie even niet leidend zijn. Ook daarom was een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Met de renovatie is de structuur van het ontwerp hersteld: een dichtgebouwde doorgang van de entree naar het zwembad toe is weer open en de oorspronkelijke symmetrische opzet komt terug. De nieuwe aanpassingen sluiten aan bij de lichte architectuur met kleurrijke accenten van Oud en de onbezorgde speelruimte die Bio de kinderen wil bieden.

2019-02-27T19:52:35+00:00

Drinkwaterproductiebedrijf Weerselo

Vitens heeft als doel om op haar productielocatie in Weerselo de oude zuiveringsinstallatie te vervangen voor een nieuwe zuiveringsinstallatie mét installaties om de hardheid van het water te verlagen. Het nieuwe zuiveringsgebouw sluit aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing, maar onderscheidt zich onder andere door subtiele verschillen in de details en materiaal. Door onder andere de combinatie van twee typen verharding en de toevoeging van het kruidige grasmengsel wordt de bebouwing ingebed in het landschap.

2019-06-19T12:39:49+00:00

Jongerenhotel

Tegenover het station in Doetinchem zijn plannen gemaakt voor het bouwen van een Jongerenhotel. Elke unit werkt als een Tiny house. Het plafond is extra hoog zodat het vloeroppervlak optimaal wordt benut. Het bed ligt hoger dan de woonruimte. Dit heeft twee voordelen: vanuit de woonruimte kijkt men niet op het bed en de ruimte onder het bed kan worden benut als bergruimte. Door het verhogen van het bed heeft de slaapruimte een privé en intiem karakter. De woonruimte zelf is juist open. Dankzij het inschuifbare bureau onder de tv blijft de vloer vrij.